KISACA TKDK DESTEĞİ NEDİR?
Tarım sektörü içerisinde gelişmişlik düzeyinin artırılması ve tarımsal nüfus seviyesinin yükseltilmesi amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun sağladığı imkânları ülke ekonomisi ile birleştirerek, üreticiye ve tüketiciye sunmak önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Tarım sektöründe olduğu gibi, kırsal alanlarda bulunan üreticilerin, gelir düzeyinin arıtılması, sanayi kuruluşlarının yanı sıra tarımsal faaliyetler ile de ülke ekonomisinin iyileştirilmesi, doğal kaynakların korunarak ilerleyen dönemlere aktarılması, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projelerinde önemli yere sahiptir. Bu nedenle de firmamız tarafından hazırlanarak üretim, makine , ekipman ve işletme modernizasyonu ile yeniden kurulumu destekleme amacıyla hazırlanan projeler aşağıdaki gibidir;
- Süt Üretimi Tarımsal Projeleri
- Kırmızı Et Üretimi Tarımsal Projeleri
- Kanatlı Et Üretimi Tarımsal Projeleri
- Yumurta Üretimi Tarımsal Projeleri
- Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi Projeleri
- Arıcılık ve Arı Ürünleri Üretimi, İşlenmesi ve Pazarlanması Projeleri
- Zanaatkârlık ve Yerel Ürün İşleme Projeleri
- Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetlerine Dayalı Projeler
- Su Ürünleri Yetiştiriciliği Projeleri
- Yenilenebilir Enerji Yatırımlarına İlişkin Projeler
Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanmasına İlişkin Projeler vb.
TKDKın kurulma amacı, çiftçilere destek vermek ve tarımsal alanda yeni projeler geliştirmektir.
TKDK Nedir?
TKDK, 4 Mayıs 2007 yılında kurulmuş olan bir kamu kurumudur. Özel bütçeli Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu, her yıl farklı projeler geliştirir. Bu projelerin temel amacı tarımsal alanda faaliyet gösteren firmalara mali destek sağlamak ve hibe vermektir.
TKDK Ne İşe Yarar?
TKDK tarım ve hayvancılık alanında yeni projeler geliştirir. Bu sektörlerde yeni projeleri olan kişilerin ve firmaların başvurularını değerlendirmeye alır. Başvuruları kabul edilen üretici ve yararlanıcıların yükümlülüklerini yerine getirip getirmediklerini denetler.
TKDK nın verdiği hibelerden faydalanmak için hibe şartlarının tamamına uyulmalıdır. Hibe şartları sektörden sektöre göre farklılık gösterir.
TKDK Nelere Destek Veriyor?
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, öncelikli olarak kırmızı et, yumurta ve süt üreten firmalara destek veriyor. Bunun dışında kurumun destek ve hibe verdiği sektörler arasında kırsal turizm, arıcılık, bitkisel ürünler ve bitkisel üretim de yer alıyor.
TKDK Hibelerinden Kimler Yararlanabilir?
TKDK ın verdiği hibelerden tarımsal alanda faaliyet gösteren tüm gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilir. Hem ihalelere katılmak hem de TDK ya proje sunmak isteyenler, Ulusal Hayvan Kayıt Sistemi ya da Ulusal Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekir. Bu sistemlerden birine kayıt olmayanların başvuruları geçersiz sayılır.