Helal Gıda Fiyatı
Helal gıda fiyatı, helal gıda sertifikası fiyatı anlamına gelmektedir. Helal gıda belgesi firmaya değil ürüne verilmektedir. Bu nedenle helal gıda fiyatına, sertifikalandırılacak ürün sayısı, helal denetim süresi, helal denetçi maliyeti gibi unsurlar etki etmektedir. Helal kesimi yapacak kasapların eğitimi de bu maliyetlere eklenebilir.
Ancak helal belgesi almak için yapılacak hazırlık da çok önemlidir. Çünkü helal belgesi alan kuruluşların bu belgenin iptal edilmemesi için her an teyakkuzda bulunması, gereklilikleri harfiyen yerine getirmesi çok önemlidir. Çünkü habersiz denetimlerde ortaya çıkabilecek en küçük hata belgenin iptaliyle sonuçlanabilmektedir. Bu yüzden helal belgesi helal üretim standartlarının gerekliliklerine azami derecede dikkat etmek gerekmektedir.
Helal Gıda Sertifikası Fiyatı
Helal gıda sertifika fiyatını belirleyebilmek için yukarıda ifade ettiğimiz unsurlara ek olarak ürünlerin içeriğinin İslami şartlara uygunluğunun belirlenmesi için laboratuvar analizleri gerekebilmektedir. Bu nedenle CORRECT DANIŞMANLIK olarak helal üretim yapılacak tesiste yapacağımız incelemeler ve üretim için gerekli altyapının oluşturulması ile ilgili öneriler çerçevesinde belgenin fiyatının tespitini yapmış olacağız.
Üretim yapılacak tesiste helal kesim şartlarının altyapısının ve ürün katkı maddelerinin temiz olması, İslami esaslara uygun olarak üretilmiş olması gibi şartlar bulunduğundan öncelikle bu ürünlerin analizi gerekmektedir.
Helal Belgesi Fiyatlarını oluşturan parametreleri incelersek;
- Sertifikalandırılacak ürün sayısı,
- Helal Denetim Süresi,
- Helal Denetçi Maliyeti ve
- Helal Sertifika Ücreti karşımıza çıkmaktadır.
- Helal belgesi fiyatı diğer bir adı ile helale uygunluk belgesi fiyatı başvuru ücret ile birlikte işletmenin faaliyetine göre belirlenmektedir. Helal sertifikası kapsamında yer alan tüm kural ve esaslar İslami şartlara uygun olarak belirlenmektedir
- .Firmanızın OIC/SMIIC 1:2019- OIC/SMIIC 24:2020standardlarına uygunluk değerlendirmesi yetkin ekibimiz tarafından yapılır. Helal uygunluk değerlendirme kapsamına dâhil olacak ürünlerin helal uygunluk durumuna etki eden hammadde, ara ürün ve / veya katkı maddesi listesi incelenip bu girdilerin kökeni hakkında doğrulama yapılmaktadır. Üretim sürecinin herhangi bir aşamasında kullanılan bir katkı maddesi veya sürece destek olan ara ürün kullanılıyorsa bu katkı maddelerinin helal uygunluk durumu, aynı zamanda OIC/SMIIC 24 e göre uygunluğunun incelemesi gerçekleştirilir. Söz konusu ürünlerin, MSDS formları, üretimde baz alınan HACCP planları, üretimin herhangi bir aşamasında ürüne teması olan birincil ambalaj malzemelerinin, gıda uygunluğuna dair test/ analiz raporları talep edilmektedir. Ürünün helal uygunluk durumunu şüpheye düşüren söz konusu bir girdi / katkı maddesi var ise, bu ürünlere ilişkin ürün tayin / analiz raporları talep edilip, son ürünün Helal şartlarına uygunluğu hususunda karar verilmektedir.
İşletmeniz için helal belgesi almak istiyorsanız uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
Helal Gıda Belgesi
İslam Dinine göre tüketilmesinde herhangi bir sorun olmayan gıdalardır. Bu ifade; çiftlikten ve tarladan alınan ürünlerin soframıza gelinceye kadarki süreçlerin İslami kurallara uygun olarak hazırlanmış olmasını kapsar. Bunun belgelendirmesine helal gıda belgesi ismi verilmektedir.
Helal Belgesi Süreci Aşamaları
- AŞAMA 1 - Değerlendirme: Kuruluşun ürün/hizmet bilgisi açıklaması, Test Gereksinimi ve Helal Sertifikasyonu alma ihtiyaçları
- AŞAMA 2 - Denetim: Kuruluşun, tesis ve prosesinin yerinde denetimi (saha denetimi)
- AŞAMA 3 - Belgelendirme (Sertifikasyon): Değerlendirme ve inceleme tamamlandıktan sonra, sonucun uygunluk olması durumuna göre kuruluşa Helal Belgesi ya da Helal Sertifikası verilir.